OLDALAK (MENÜ)

AZ OLDAL MENŰJE SZERINT

                              KirályA JÖVŐ ÉRTÉKELÉSEKirály

                             Olvasd az oldal (lap) alját !

                                      2018.09.26

A jövő értékelése ma.....(2018-ban) 

1998-ban a Kodak cégnek 170000 alkalmazottja volt, és világszerte az összes eladott fotópapír 85%-át ők értékesítették. Pár év múlva ez a cég csődbe fog menni. ami a Kodakkal történt, 10 éven belül egy sor másik céggel is meg fog történni, és nagyon sokakban ez még nem tudatosult. Ki gondolta volna 1998-ban, hogy 3 év múlva senki sem fog filmre fényképezni, vagy papirképet készíteni?

Az első digitális fényképezőgépeket 1975-ben hozták létre. Gyenge felbontással rendelkeztek. Ez hosszú évekig csalódást okozott, ám az exponenciális ütemben fejlődő technológiához hasonlóan itt is elképesztő volt a fejlődés, és pár év alatt ez a digitális fényképező technológia lett a fényképezés alapvető irányzata.

Hasonló változás fog beköszönteni a mesterséges intelligencia, az egészségügy, az elektromos és önjáró autók, az oktatás, a 3 dimenziós nyomtatás,a mezőgazdaság, a foglalkoztatás területén. 

ISTEN HOZOTT A 4. IPARI FORRADALOMBAN!

Üdvözlünk az exponenciális fejlődés világában! A következő 5-10 évben a szoftverek tönkre fogják tenni a hagyományos iparágakat.

Az Uber például csupán egy szoftveres eszköz,nem rendelkezik saját gépkocsikkal, mégis most ez a legnagyobb taxi vállalat a világon. Az Airbnb jelenleg a legnagyobb szállodai vállalkozás, pedig nincs a tulajdonukban egyetlen ingatlan sem.Mesterséges intelligencia: a számítógépek  xponenciális ütemben egyre jobban teljesítenek

abban, hogy megértsük a világot. Idén a számítógép megverte a legjobb Go (ez egy japán logikai játék) játékost, 10évvel hamarabb,mint amikorra ezt az eredményt prognosztizálták.

Az USA-ban a fiatal jogászok már nem tudnakálláshoz jutni. Ennek az az oka, hogy az IBM Watson segítségével az ember pillanatokon belül

90% pontosságú jogi tanácsokhoz juthat, miközben az élő ember szolgáltatta jogi tanácsok pontossága csupán 70 %.

SZÓVAL, HA TÖRTÉNETESEN JOGI TANULMÁNYOKAT FOLYTATSZ, HAGYD ABBA AZONNAL!

A jövőben 90%-kal kevesebb jogászra lesz szükség, csak aspeciálisan szakosodott egyedi jogászokra lesz igény.

A Watson alkalmazás már segít a rákbetegség  diagnosztizálásában, és ezt négyszer hatékonyabban teszi, mint az ember által végzett diagnosztika.

A Facebook már olyan arcfelismerő szoftvert használ, amely az embereknél jobban tökéletesebben látja el a feladatát.2030-ra a számítógépek intelligenciája meg fogjahaladni az emberekét.

 AUTÓK

Önjáró autók: 2018-ban elérhetők lesznek az önjáró autók a felhasználók számára.2020-ra a teljes ipar összeomlik.

 Többé nem lesz rá igényed, hogy saját autód legyen.

 Telefonon fogsz autót rendelni, ami hamarosan a helyszínre érkezik, és el fog szállítani téged a cél helyre. Nem kell majd beparkolnod, csupán a megtett távolságért kell fizetned, és az utazás közben is végezheted a magad munkáját.Gyermekeinknek soha nem lesz sem jogosítványuk, sem autójuk. Ez meg fogja változtatni a városok életét, hiszen ilyen körülmények között 90-95%-kal kevesebb autóra lesz szükség.

 A korábbi parkolókat át lehet alakítani zöld,növényekkel ellátott területté. Napjainkban világszerte 1200000 ember hal meg évente közlekedési balesetben.

 Jelenleg 100000 km-ként történik egy közlekedési baleset, az önjáró autók használatakor ez az érték majd le fog csökkeni 10000000 (tízmillió) km.-re.

 Ez azt jelenti, hogy minden évben megmentünk egymillió  emberéletet.

 A legtöbb autógyár csődbe fog menni. A hagyományos autógyárak evolúciós megközelítéssel csupán jobb gépkocsikat próbálnak majd gyártani, míg az informatikai alkalmazások cégei (Tesla, Apple, Google) egy forradalmi megközelítést alkalmazva lényegében a négy kerékre egy speciális számítógépet fognak építeni.

Beszéltem több mérnökkel, akik a Volkswagen és az Audi cégeknél dolgoznak.

Ezeket az embereket teljesen megrémíti a Tesla. A biztosító társaságoknak is a balesetek hiányában komoly nehézségekkel kell szembesülniük, a biztosítások 100-szor olcsóbbak lesznek.

E társaságok kínálatából a gépkocsi biztosítás el fog tünni.

AZ INGATLANNAL KAPCSOLATOS FELFOGÁSUNK VÁLTOZNI FOG!

Mivel az ˝ingázás˝ (munkába járás) közben is lehetn dolgozni, így az emberek a szebb környezetért könnyebben fognak költözni távolabbi helyekre.  2020-ra  már az elektromos autók lesznek az elterjedt gépkocsik.

A városok zajterhelése csökkenni fog, mert elektromos autók fognak közlekedni az utakon.

ELEKTROMOS ENERGIA

Az elektromos energia hihetetlenül olcsó és tiszta lesz: az elmúlt 30 évben a napenergia egyre fokozódó ütemben tért hódított, de csak most válik láthatóvá a hatása.

Tavaly már világszerte több naperőmű létesült,mint ahány fosszilis anyagot használó hagyományos erőmű.

 A napenergia ára olyan drasztikusan le fog csökkenni, hogy 2025-re Az összes szenet használó társaság el fog tűnni az üzleti világból.

 VÍZ:

Az olcsó elektromos energia bőséges vízellátást fog biztosítani olcsó áron.1 köbméter víz sótalanításához jelenleg csupán 2 kWh elektromos energiára van szükség.

A legtöbb helyen nincs vízhiány, csakédesvízhiány van.Képzeld csak el, mi minden válik lehetővé, ha bárki szinte ingyen annyi tiszta vízhez jut,amennyit csak akar.

 EGÉSZSÉG:

A TricorderX árát idén fogják bejelenteni.
Lesznek olyan vállalkozások, melyek gyártani fognak egy TricorderX nevű egészségügyi eszközt. Az eszköz nevét a ˝Star Trek˝ sorozatból kölcsönözték. Az eszköz az okos telefonoddal működtethető, amibe bejut egy retina letapogatás (szkennelés) adatai, a vér-mintád elemzésének adatai, a leheleted elemzésének adatai. Ezután az eszköz 54 bio markert elemez, aminek alapján szinte minden betegséget meg tud határozni.
Ez az eszköz olcsó lesz, ezért pár év múlva szinte mindenki ezen a Földgolyón csaknem ingyen világszínvonalú gyógyszerhez, egészségügyi ellátáshoz juthat.

3 DIMENZIÓS NYOMTATÁS:
10 éven belül a legolcsóbb 3D nyomtató ára 18000 $-ról 400 $-ra fog csökkenni. Ugyanakkorra viszont a nyomtató maga százszor gyorsabb lesz.
Az összes nagy cipőgyár elkezdte 3D nyomtatással készíteni a cipőket.
A repülőgépek tartalék alkatrészeit az idegen repülőtereken már 3D nyomtatással állítják elő.
A Nemzetközi Űrállomást ellátták 3D nyomtatóval, ami kiküszöböli a nagy mennyiségű tartalék alkatrész iránti igényt, amire a múltban szükségük volt.
Ez év végére az okos telefonokat el fogják látni a 3D pásztázás (szkennelés) képességével.
Ez például lehetővé fogja tenni, hogy a lábadról készíts egy 3D szkennelést, majd otthon nyomtass magadnak egy tökéletes cipőt.
Kínában mér készítettek 3D nyomtatással egy teljes 6 szintes irodaházat.
2027-re már az össze legyártott termék 10%-a 3D nyomtatással fog készülni.

ÜZLETI LEHETŐSÉGEK:
Ha azon töröd a fejed, hogy egy hiánypótló termékkel akarsz vállalkozni, akkor kérdezd csak meg magadtól: ˝Gondolod-e, hogy a jövőben nekünk lesz-e ilyen termékünk?˝, és ha igen lesz a válasz, akkor mi a teendő, hogy ez mihamarabb megtörténjen?
Ha ez nem működik a telefonoddal, hát felejtsd el az ötletet.
És minden ötlet, amit a 20. században sikerre terveztek, kudarcra van ítélve a 21. században.

FOGLALKOZTATÁS:
Az állások (munkahelyek) 70-80%-a el fog tűnni az elkövetkezendő 20 évben.
Lesz ugyan rengeteg új állás, de nem világos, lesz-e elegendő mennyiségű állás ilyen rövid idő alatt.

MEZŐGAZDASÁG:
A jövőben lesz egy 100 $-os mezőgazdasági robot.
A harnadik. világ országainak földművesei akkor aztán a saját földjük menedzsereivé válhatnak, ahelyett, hogy egész nap a földjeiken robotolnának.
A hidrokultúrás (termőföld nélküli) termesztésnek sokkal kevesebb vízre lesz szüksége.
Már létezik Petri csészében előállított borjúhús és 2018-ra az ilyen borjúhús olcsóbb lesz, mint a hagyományos módon előállított, tehéntől származó borjúhús.
Jelenleg a mezőgazdasági termőfelület 30%-a a marhatartás igényeit szolgálja.
Képzeljük csak el, hogy többé nem kell ezt a felületet ilyen célra használni!
Immár beindult néhány vállalkozás, amely hamarosan rovar proteint fog piacra dobni.
Az ilyen protein a húsnál több fehérjét tartalmaz.
Ez a protein az ˝alternatív fehérje forrás˝címkét fogja kapni (mert a legtöbb ember még elveti a gondolatot, hogy rovarokat fogyasszon).
Létezik egy ˝moodies˝ (hangulatok) nevű alkalmazás, ami már meg tudja mondani, milyen hangulatban vagy.
2020-ig lesz olyan alkalmazás, amely arckifejezésed alapján meg tudja mondani, vajon hazudsz-e.
Képzelj csak el egy politikai vitát, ahol megjelenitik, hogy a vita résztvevői mikor mondanak igazat, és mikor nem.
A Bitcoin (ez egy digitális fizető eszköz) az elsődleges fizető eszközzé válik az idén, és még alapvető tartalék valutává is válhat.

ÉLETTARTAM:
Jelenleg az átlagos élettartam évenként három hónappal növekszik.
Négy éve az élettartam 79 év volt, ma már 80 év.
Magának a növekedésnek a mértéke is növekszik, és 2036-ra a növekedés mértéke meg fogja haladni az évenkénti 1 évet.
Szóval mi mindannyian hosszú ideig élhetünk, valószínűleg túljuthatunk a 100 éven.

OKTATÁS:
A legolcsóbb okos telefonok Afrikában és Ázsiában már 10 $-os áron elérhetőek.
2020-ig az emberek 70%-ának már lesz okos telefonja.
Ez azt jelenti, hogy mindenkinek ugyanolyan lehetősége lesz világszínvonalú oktatáshoz jutni.
Minden gyerek használhatja a ˝Khan Akadémiát˝  ( ez egy internetről elérhető ingyenes tudásbázis, ahonnan magas szintű oktatásban részesülhetünk), hogy bármihez hozzájuthasson, amit a jómódú országok iskoláiban tanulnak a gyerekek.
Szoftverünket kiadtuk már Indonéziában, és idén nyáron ki fogjuk adni arab, szuahéli és kínai nyelven is, mert hatalmas potenciált látok ebben a dologban.
Az angol nyelvű változatot ingyen fogjuk adni, és így Afrikában a gyerekek egy félév leforgása alatt folyékony angol nyelvtudást szerezhetnek.

Ha a leírtak fele megvalósul,már akkor is óriási lesz a fejlődés.....

========================================

Felhívom a tisztelt olvasók figyelmét,hogy-

Ezen oldalon az írt információk,adatok, több személytől származnak.

Az oldalon írt mondatok valódiságát,döntse el az olvasó !

Az oldalon leírt mondatok,adatok valódiságát a szerkesztő nem állítja !

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 24
Tegnapi: 45
Heti: 117
Havi: 508
Össz.: 15 041

Látogatottság növelés
Oldal: A jövő
OLDALAK (MENÜ) - © 2008 - 2018 - autovadasz.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »